Uw verbruik naar beneden halen met verlichting

U kent de dooddoener vast. ‘De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt.’ Maar zo is het helemaal. Alvorens we uw energieprijs naar beneden gaan halen, gaan we dus eerst onderzoeken: kan het verbruik zelf niet naar omlaag?

De snelste manier om uw verbruik naar beneden te halen is door het laaghangend fruit onder de energieverslinders in kaart te brengen. Het beste voorbeeld: de verlichting. In een fabriekshal is deze verantwoordelijk voor circa 5% van het energieverbruik, in kantoren voor ruim 20% en in magazijnen zelfs tot 70% van het energieverbruik. Daar valt dus heel wat winst te rapen!

Op basis van een lichtstudie bekijken we hoeveel deze verbruikt – en hoeveel er bespaard kan worden. Die studie gebeurt op onze kosten. U betaalt niets.

We bekijken uw huidige lichtinfrastructuur en zoeken naar oplossingen op maat. Daarbij houden we rekening met uw wensen en noden. Zo heeft u overal een optimaal lichtniveau maar aan een gegarandeerd lager vermogen.

Stap 1: uw situatie vandaag

We bekijken samen 1/ hoeveel uw huidige verlichting verbruikt en 2/ in hoeverre uw huidige verlichting aan uw wensen voldoet: hebben alle zones voldoende licht? Te veel? Te weinig? Onaangename kleur? In de studie brengen we uw verlichting van A tot Z in kaart.

Stap 2: mogelijke oplossing

Daarna kijken we hoe we kunnen optimaliseren. Soms is dat zo eenvoudig als een bewegings- of daglichtdetectie installeren om uw verlichting op ongewenste momenten uit te schakelen. Soms betekent het oude TL-tubes vervangen door LED-tubes. En soms betreft het een volledige relighting, waarbij alle armaturen vervangen worden door de nieuwste generatie, energiezuinige armaturen. Niet alleen verbruiken die veel minder (tot 70% lager vermogen voor dezelfde lichtopbrengst!), ze gaan ook veel langer mee. Naast de besparing op uw energieverbruik bespaart u aanzienlijk op de onderhoudskosten.

Zo brengen we uw lichtcomfort omhoog en halen we uw energiekosten omlaag.

Stap 3: de rest van het gebouw?

Dezelfde oefening doen we ook voor andere technologieën. Van uw kernprocessen blijven we weg. We gaan niet aan uw machines prutsen. Dat beheerst u veel beter. Nee, we kijken naar alles wat verder in uw gebouw hangt, staat, ligt en energie verbruikt. Uw isolatie. Wist u bijvoorbeeld dat er in de zomer heel wat warmte binnengaat langs uw ramen en uw lichtkoepels? U bedekt of beschildert deze? Daar zijn heus betere oplossingen voor. Van een eenvoudige spray die de warmte-instraling blokkeert (voor uw koepels) of een raamfolie die u op uw vensters kleeft, tot een vervanging van uw huidige lichtstraten door kleine, zeer performante koepels die meer en beter licht brengen vanuit kleinere dakopeningen.

We bekijken het samen in detail. En zo doen we er alles aan om uw energieverbruik naar beneden te halen.

Met EnergyVision geniet u van een integrale energie-ontzorger

Reeds 12.000 tevreden klanten gingen u voor en kozen voor EnergyVision.

Contacteer ons

U wint 4 maal zonder investering of risico!

1. U vermijdt een grote investering in verlichting.
2. U bespaart onmiddellijk op uw energiefactuur.
3. U zet zonder risico in op duurzaamheid.
4. U haalt de beste technologieën in huis zonder investering.

Praktische gids: hoe we dit voor u doen

1. Een lichtstudie op onze kosten.
2. Wij kiezen de beste technologieën voor uw noden.
3. Wij komen al uw verlichting vervangen.
4. U bespaart vanaf dag 1.

Op zoek naar een andere energieoplossing?

Wek uw eigen energie op

We gebruiken de onbenutte ruimte van uw dak en plaatsen er kosteloos zonnepanelen op. U wekt groene energie op en betaalt enkel voor de energie die u ook effectief verbruikt.

Wij willen zonnepanelen op ons dak

Stap over naar 100% groene energie

U bent in Brussel gevestigd? Stap nu over naar Brusol als energieleverancier. Brusol is ons lokaal project in het Gewest. Onze belofte: 100% groen en 100% made in Brussels.

Wij veranderen van energieleverancier

(Opgelet, u wordt doorverwezen naar onze Brusselse website www.brusol.be)

Nog steeds niet gevonden wat u zoekt?

Aarzel niet om ons te contacteren met al uw vragen omtrent energie.

 

Stel uw vraag op ons contactformulier.