Over EnergyVision

Wie zijn wij?

Slim, voordelig en duurzaam: zo omschrijven we onze energie- en laadoplossingen. We willen iedereen laten genieten van de energietransitie zonder met een lege portemonnee achter te blijven. Daarom maken wij al onze infrastructuur, installatie en opvolging volledig gratis voor onze klanten. Zo nemen we alle financiële en technische barrières weg en krijgt iedereen toegang tot groene energie. 

Ons verhaal startte in 2014 met slechts €6.200 eigen vermogen en drie vrienden. Vandaag tellen we meer dan 237 personeelsleden in vijf kantoren wereldwijd: Gent, Brussel, Casablanca, Khouribga en Tianjin. Samen hebben we meer dan 20.500 energieprojecten gebouwd en geëxploiteerd, die meer dan 825 miljoen kWh groene elektriciteit per jaar opwekken.

Onze inspiratie? Die kwam van U2, en voornamelijk van frontman Bono. Benieuwd hoe dat kwam? Ontdek het in onze video en op dearbono.com.

237 medewerkers

167 mannen, 70 vrouwen

5 kantoren

10 koffiemachines

110.500 kopjes koffie per jaar

22 nationaliteiten

die samen 19 talen spreken

+ 20.500 projecten

samen goed voor ruim 825 miljoen kWh per jaar

+ 690 MWp PV

dat zijn ruim 2.535.000 zonnepanelen

117 miljoen EUR

Omzet 2022 (geconsolideerd)

26,3 miljoen EUR

Ebitda 2022 (geconsolideerd)

Onze visie en missie

EnergyVision

EnergyVision, what's in a name? Energie is een basisbehoefte en helaas maar al te vaak een grote kost. In een ideaal scenario nemen we alle energiezorgen van iedereen wereldwijd weg: genoeg energie, goedkoop en groen. Eco is hoe we de wereld zien: ecologisch, maar ook economisch.

EnergyMission

Onze missie is om iedereen mee te nemen in de energietransitie. Écht ie-der-een. Dat doen we door alle financiële en technische barrières weg te nemen en zelf te investeren. Door alles van begin tot einde op te volgen, van design tot oplevering en zelfs daarna, dag in dag uit, jarenlang. 

CSR

EnergyVision heeft een hart voor de mens en het klimaat. Met ons bedrijf bouwen we stap voor stap aan een betere wereld voor iedereen op basis van hernieuwbare energie, maar we gaan veel verder dan dat.

Sociale, maatschappelijke, duurzame en ethische waarden zijn de bouwstenen van ons bedrijf. In plaats van hoog van de toren te blazen, betrekken we iedereen. We geven kansen. En we laten niemand in de kou staan.

  • Onze medewerkers leggen we in de watten. Ze delen elk jaar in de winst en we behoeden ze voor gebeurtenissen die hun leven kunnen beïnvloeden. Tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld, bleef iedereen bij ons gewoon doorwerken en werden de lonen doorbetaald. 
  • We creëren jobs voor kansengroepen. Wie noodgedwongen zijn land moet verlaten, kan bij ons aan een nieuwe toekomst bouwen met een opleiding en stabiel inkomen.
  • Door energieprijzen te bevriezen in crisistijden, beschermen we ons personeels- en klantenbestand.
  • Leveranciers en onderaannemers leggen we een gedragscode voor en we volgen die actief op.

Dank aan onze partners om dit mogelijk te maken: Convivial, Rising You en Ulendo vzw.