Marokko

Prinses Astrid opent grootste PV-park in Casablanca...

30.11.2018

Prinses Astrid opende woensdag, in aanwezigheid van ondermeer Minister-President Geert Bourgeois, vicepremier Didier Reynders, de Marokkaanse Minister van Energie en ruim 200 genodigden, het nieuwste PV-park van EnergyVision. Op minder dan vier weken tijd bouwden we een park van ruim 4.000 zonnepanelen op de site van Silver Food in Berrechid, Casablanca. Het park genereert jaarlijks minstens 1,8 miljoen kWh stroom en is het grootste in de regio. EnergyVision ontwikkelde, bouwde, exploiteert en financiert het hele project. Bijna alle 75 EnergyVision-medewerkers uit België, China en Marokko waren aanwezig voor de lancering. Eén druk op de rode knop en de productie schoot in gang.
Meer info over de inhuldiging van dit project (inclusief timelapse video) vindt u hier.-

Nog twee megaparken in de maak...

In aanwezigheid van ondermeer Vlaams Minister-President Geert Bourgeois tekende EnergyVision tijdens de Prinselijke Handelsmissie twee raamovereenkomsten met de familiale holdings van de Groep El Eulj. In de loop van 2019 leveren we twee parken van elk ruim 1 MWp op (elk goed voor ruim 1,5 miljoen kWh per jaar) bij de bedrijven Somafaco (voedingsindustrie) en Segra.

En zo eindigt het jaar spectaculair

Met groei in alle kantoren en landen, goed voor in totaal ruim duizend opgeleverde projecten, allen binnen budget en op tijd geïnstalleerd. Zo zijn we op vandaag marktleider in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (met o.m. gratis zonnepanelen bij u thuis via www.brusol.be) en in Marokko. In China bouwden we ruim 20 MW en (het laatste park wordt volgende week opgeleverd) en hebben we voor ruim 50 MW in de portefeuille in 2019.
EnergyVision startte met 5, heeft momenteel 75 medewerkers en dat worden er ruim 125 in 2019. Maar in afwachting van verdere groei: veel groeten van het hele team. Gisteren nog allen samen met Prinses Astrid (zie foto hieronder), maar van nu tot zondag te vinden aan het zwembad in Marrakech.
Vanaf maandag gaan we terug aan de slag.