België
Marokko
China
EnergyVision

Onze engagementen in de strijd tegen het Coronavirus

24.03.2020

Het Coronavirus (Covid-19) heeft nu ook België bereikt en houdt veel mensen thuis. Ons land heeft ongeziene maatregelen ingevoerd, in de bestrijding van het virus. De aanpak vraagt wereldwijd een enorme solidariteit.
Ook EnergyVision neemt duidelijke engagementen in de strijd tegen het Coronavirus. Dat is het minste dat we kunnen doen naar onze mensen, onze klanten en de samenleving. 
 

Onze drie engagementen:

1. Twee maanden gratis stroom voor al onze klanten

Al onze klanten (zowel de KMO’s als de gezinnen) krijgen twee maanden gratis elektriciteit. Het voorjaar is gestart, de zon schijnt volop, we produceren met onze zonneparken op dit moment miljoenen kWh groene stroom. We hebben besloten om deze volledig gratis ter beschikking te stellen aan onze klanten. Al onze klanten in Vlaanderen (zowel KMO’s als gezinnen) zullen 0 euro betalen voor hun energiefacturen die ze van ons krijgen in de maanden maart en april 2020. Dit gebeurt automatisch – niemand dient hiervoor iets aan te vragen.

2. Extra zorg voor al onze medewerkers

We garanderen al onze medewerkers 100% van hun loon, hoe lang deze periode ook duurt. Niemand van hen gaat in het systeem van tijdelijke of economische werkloosheid, niet nu, niet volgende maand, niet in mei als de maatregelen ook dan nog zouden gelden. Iedereen heeft volledige garantie van loonbehoud. Dit geldt voor al onze teams (zowel in België, China als Marokko) en dit geldt of ze nu werken of ziek zijn, op de bureau zijn of thuis standby staan, in lockdown zitten of niet. Al onze medewerkers – van projectmanager tot financial controller, van administratief bediende tot installateur – krijgen daar bovenop ook een uitgebreide hospitalisatieverzekering en voor iedereen voorzien we dagelijks een gratis lunch, om het aantal verplaatsingen voor onze mensen zo beperkt mogelijk te houden.
Onze medewerkers zijn ons hoogste goed, ons echte kapitaal. Ze geven zich elke dag opnieuw voor het bedrijf. Vandaag is het bedrijf er meer dan ooit ook voor hen.

3. Onze dienstverlening blijft paraat

Binnen ons bedrijf gelden zeer strikte maatregelen, zo kunnen we blijven doorwerken en kunnen we u garanderen dat uw dossier wordt opgevolgd en/of uw installatie plaatsvindt in veilige omstandigheden. We engageren ons om dagelijks meerdere werven te blijven opstarten, in alle veiligheid. De gezondheid van onze medewerkers en klanten zijn hierbij onze absolute prioriteit. We geven voorrang aan onze projecten voor kansarme gezinnen in Brussel, met name dan aan de kleinste daken zodat we ook onze klanten in Brussel kunnen helpen om hun energiefactuur onmiddellijk te doen dalen. De installaties vinden plaats binnen ons Brusol-programma en we nemen hiervoor alle voorzorgsmaatregelen (zie een uitgebreid overzicht op https://brusol.be/nl/corona/).

De totaliteit van deze engagementen betekent een inspanning van één miljoen EUR, die we betalen vanuit onze eigen middelen.
Eigen middelen die we nu, dankzij onze sterke groei van 2019, kunnen inzetten.
We hebben daar geen seconde moeten over nadenken.

Samen slaan we ons door deze periode.
Zorg voor jezelf en voor elkaar.

Maarten Michielssens
GROUP CEO