EnergyVision
België

Massa volk op inhuldiging Groenste Buurt van Brussel

25.09.2019

BRUSSEL, 22/09/2019 – Op een zonovergoten autoloze zondag heeft Brussels Minister van Financiën Sven Gatz “de groenste buurt van Brussel” feestelijk ingehuldigd. Op slechts enkele maanden tijd tekenden bijna 200 gezinnen uit Anderlecht in op de Brusol-formule van gratis zonnepanelen. Een groot deel van hen woont in de nieuwe, door Matexi gebouwde wijk naast de Prozastraat. Daar vond ook de inhuldiging plaats. “Wat een prachtige dag voor ons Gewest”, zei Gatz. Ruim 400 Brusol-klanten woonden de inhuldiging bij.

Exact een jaar na de opstart tekenden al 1.000 gezinnen in op het Brusol-voorstel. Duizend gezinnen, dat betekent ruim 14.000 zonnepanelen, ruim 4 miljoen kWh per jaar gratis groene stroom, bijna 3.200 ton CO2-uitstoot bespaard per jaar, en bijna 1 miljoen euro korting op de energiefactuur voor de Brusol-klanten in totaal.

Meer info over de inhuldiging van de Groenste Buurt (inclusief timelapse video) vindt u hier, op onze projectwebsite van Brusol.
 

Einde van gratis groene stroom in Brussel voor B2B...

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Brugel publiceerde vorige week het definitieve advies voor de regeling die ingaat in 2020: een daling van 42% van de GSC-steun voor industriële PV-projecten. Voor nieuwe installaties boven 50 kWp zal het niet langer mogelijk zijn om gratis groene stroom aan te bieden. Voor gezinnen en kleine KMO's kan dit wel nog.

Alleen al in het Brusselse Gewest gaat het om volgende cijfers:

  • 15 MWp gebouwd (dat is meer dan de volledige markt samen deed in 2018).
  • We bouwen dit jaar zowel het grootste project in het Gewest (3,4 MWp, goed voor 3.000.000 kWh productie per jaar) als het grootste aantal projecten in het Gewest (bijna 1.000 projecten in B2B en B2C).
  • We produceren dit jaar, en dat 25 jaar lang, ruim 13,5 miljoen kWh groene stroom in het Brusselse Gewest.
  • De CO2-uitstoot in het Gewest zal met ruim 10.000 ton per jaar dalen.

We hebben onze engagementen contractueel gebetonneerd bij alle klanten. We garanderen de tijdige uitvoering van alle projecten, zonder kleine lettertjes of verrassingen.

En zo wordt ook 2019 opnieuw een recordjaar voor EnergyVision - maar daarover later meer.

Beste groeten van het hele team!

Bekijk hieronder een fotoreportage