EnergyVision
België

Brussels Expo is één van de grootste zonnefabrieken van het Gewest.

13.03.2023

Alweer een nieuw record: Brussels Expo is één van de grootste zonnefabrieken van het Gewest.

Brussels Expo en EnergyVision hebben vandaag, in aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close en Benoit Hellings (Eerste Brussels schepen van Klimaat), meer dan 11.000 zonnepanelen ingehuldigd die in recordtempo geplaatst werden op de daken van Brussels Expo. Op die manier heeft het Brussels Gewest er een groen visitekaartje bij. Op de hallen en paleizen van Brussels Expo ligt nu voor meer dan 4,7 MWp aan zonnepanelen, met een mogelijkheid om nog bijkomende daken van zonne-energie te voorzien.

De bouw van de zonne-installatie was een waar huzarenstukje in recordtempo. Op minder dan vier weken tijd werkten de installateurs op de meest complexe daken en dat in weer en wind (én vriestemperaturen) in putje winter. 

  • “In een tijd waarin ecologische transitie essentieel is, bestaan er oplossingen om de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen. Ons partnerschap met EnergyVision is een extra kans om bij te dragen tot de ecologische transitie van onze activiteiten. Door optimaal gebruik te maken van de bestaande daken heeft Brussels Expo gekozen voor soberheid en tegelijk zetten we de architecturale rijkdom van onze infrastructuren in de verf”, Denis Delforge, CEO van Brussels Expo.
  • “Na de Gare Maritime en omliggende gebouwen in 2020, toen al de grootste zonnefabriek van het Gewest, hebben we nu opnieuw een record gebouwd. Alle energie die niet door Brussels Expo gebruikt kan worden, zullen we afleiden naar laadpalen verderop in de stad. Stad Brussel wordt zo steeds groener”, Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision.
  • “Met deze zonnepanelen zetten we verder in op de modernisering van Brussels Expo en van onze infrastructuur. Daarnaast gaat het hier ook om de verdere ontwikkeling van de Belgische en Brusselse economie en dit terwijl we investeren in duurzame energie”, Philippe Close, Burgemeester van Brussel.
  • “Met deze 11.000 zonnepanelen kan de Stad Brussel haar Klimaatplan heel concreet uitvoeren. Dankzij dit ambitieuze initiatief op de daken van Brussels Expo werken we aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 55% tegen 2030 en de koolstofneutraliteit van de gemeentelijke gebouwen tegen 2040”, Benoit Hellings, Eerste Schepen van Klimaat & Sport.

Bekijk hieronder een fotoverslag: