We are EnergyVision

EnergyVision telt 237 werknemers, hoofdkantoren in Gent en Brussel (België) en kantoren in Casablanca, Khouribga (Marokko) en Tianjin (China). EnergyVision levert duurzame energieoplossingen en laadoplossingen voor elektrische voertuigen, altijd gebaseerd op een no capex business model. Als zodanig neemt het alle technische en financiële barrières voor klanten weg. Sinds 2014 heeft EnergyVision meer dan 20.500 energieprojecten gebouwd en geëxploiteerd, die meer dan 825 miljoen kWh groene elektriciteit per jaar opwekken.

EnergyVision werd opgericht met slechts 6.200 EUR eigen vermogen, drie vrienden en één belangrijk principe: het gaat om mensen en het wegnemen van hun (energie)zorgen. Vandaag bedraagt de jaarlijkse geconsolideerde omzet van EnergyVision meer dan 100 miljoen euro. Nog steeds draait alles om mensen.

Wij leggen onze hart en ziel in alles wat we doen, met één enkel doel: onze klanten ontzorgen op vlak van energie.

Enkele cijfers achter ons bedrijf

237 medewerkers

167 mannen, 70 vrouwen

5 kantoren

10 koffiemachines

110.500 kopjes koffie per jaar

22 nationaliteiten

die samen 19 talen spreken

+ 20.500 projecten

samen goed voor ruim 825 miljoen kWh per jaar

+ 690 MWp PV

dat zijn ruim 2.535.000 zonnepanelen

117 miljoen EUR

Omzet 2022 (geconsolideerd)

26,3 miljoen EUR

Ebitda 2022 (geconsolideerd)

Onze visie en missie

EnergyVision

De visie van EnergyVision? Die zit al in onze naam! Maar niet énkel in onze naam. De visie van EnergyVision, die zit in elke vezel van ons bedrijf, in het hart, in het brein, overal. We willen echte meerwaarde creëren op basis van relevante innovatie.

Onze technologieën zijn eco-gebaseerd: ‘eco’ zoals in ecologisch, maar ook economisch.

We willen marktleider zijn in onze kernregio’s, waarbij we onszelf onderscheiden dankzij onze focus op eco R&D, complete oplossingen en duurzaamheid zowel in technologie als in projectrealisatie.

EnergyMission

EnergyVision wil de betrouwbare partner zijn voor specifieke energieprojecten in de industriële markt, gebaseerd op principes van ontzorging, state-of-the-art technologie, partnership en kwalitatieve marktinteractie.

EnergyVision mikt op complete, duurzame energieoplossingen en -projecten, van design tot oplevering.