Zonne-energie in jouw woning

100% gratis zonnepanelen

Gratis zonnepanelen én goedkope groene stroom (€0,20/kWh), daar teken je toch direct voor? Bespaar net zoals 8.000 andere gezinnen tot €1.100 per jaar op jouw energiefactuur.

Alles over je gratis zonnepanelen

Verlaag nu je energiefactuur met gratis zonnepanelen

Ja, bij EnergyVision krijg je je zonnepanelen écht helemaal gratis. Ook aan de installatie, het onderhoud, eventuele interventies achteraf,... heb je geen kosten. Je betaalt enkel de verbruikte groene stroom aan een voordelig vast tarief. 

Wat je gratis krijgt:

Zonnepanelen

Omvormer

Installatie

Monitoring

Onderhoud

Hoe wij jouw installatie financieren

Je betaalt een vaste vergoeding van €0,20/kWh voor de groene elektriciteit die je verbruikt. Dat tarief is zó voordelig dat je onmiddellijk bespaart op je energiefactuur, ook als je van het sociaal tarief geniet. 

De elektriciteit die je niet nodig hebt, injecteren we in het net en gebruiken we aan onze laadpalen in België. Zo verdienen wij onze investering terug.

Groene en goedkope energie

Jouw gratis zonnepanelen: het proces in 5 stappen

 1. 01

  Inschrijving

  Schrijf je in om je gratis zonnepanelen aan te vragen.

 2. 02

  Dakanalyse

  Tijdens een persoonlijk gesprek analyseren we je dak en leggen we je het hele proces haarfijn uit.

 3. 03

  Contract

  Ben je overtuigd? Dan teken je je contract en kunnen de voorbereidingen starten.

 4. 04

  Installatie

  Je zonnepanelen worden gratis geïnstalleerd, onderhouden en verder opgevolgd gedurende 30 jaar.

 5. 05

  Besparing

  Je bespaart meteen op je energiefactuur.

Wil jij besparen op je energiefactuur?

Vraag nu je gratis zonnepanelen aan

Met gratis zonnepanelen spaar je een fikse investeringskost uit. Met een belachelijk goedkoop tarief van €0,20/kWh bespaar je daarenboven nog extra op je energierekening. Bereken hier wat het jou kan opleveren.

Schrijf je in

"Zeer tevreden. Alles verliep zoals afgesproken."
 

- Pascal Dams

"Tevreden! De installatie werd snel uitgevoerd."

- Russel Vanoystaeyen

"Een vlotte afhandeling door EnergyVision. Ik ben zeer tevreden."

- Remi Leenders

"De installatie verliep professioneel en snel."

- Steve Vervaet

"Alles is vlot verlopen. Prima service!"

- Patrick Blockmans

"Vlot, volgens afspraak, proper afgewerkt, vriendelijke technieker en vriendelijke plaatsers."

- Filip Cnudde van vzw Helping Dogs

"De installatie werd uiterst vakkundig en zeer zorgvuldig uitgevoerd!"

- Marc D'hondt

"Alles was goed geregeld en uitgevoerd zoals afgesproken."

- Sam Moeremans

"De installatie is mooi en werd degelijk geplaatst. Ik ben tevreden!"

- Niels Machielsen

FAQ

Vind hier het antwoord op al je vragen.

Wat houdt de EnergyVision formule juist in?

EnergyVision plaatst gratis een installatie met zonnepanelen bij je thuis. Voor de energie die uit de zonnepanelen komt en die je kunt gebruiken, betaal je een tarief dat gegarandeerd lager ligt dan jouw huidige energieprijs.

Alles, alles, alles zit in die prijs inbegrepen. Er komen daar geen kosten of heffingen of wat dan ook bij.

Als je energie nodig hebt buiten de zonne-uren, dan moet je die wel nog altijd van een energieleverancier kopen (en die prijzen zijn veel duurder). Maar zodra de zon schijnt en je energie nodig heeft, krijgt je die dus van op jouw eigen dak. En heb je geen energie nodig, dan betaal je niets en dan injecteren wij de energie in het net.

Hoeveel bespaar ik met mijn zonnepanelen?

Jouw energiefactuur zal ongetwijfeld dalen.

Voorbeeld: We houden rekening met een standaardverbruik van 3.500 kWh per jaar (gezin met twee kinderen). Stel dat we een installatie van 10 zonnepanelen op jouw dak kunnen plaatsen dan zal de installatie jaarlijks +- 3.500 kWh aan groene stroom opwekken. Gemiddeld merken wij dat +-40% (of 1.400 kWh) van de productie lokaal door de klant wordt verbruikt (= zelfconsumptie). Met andere woorden zal je in dit voorbeeld 1.400 kWh bij EnergyVision afnemen aan een veel voordeliger tarief.

Stel dat je gekozen heeft voor onze vaste formule dan betaal je voor deze 1.400 kWh aan groene stroom een bedrag van 280 EUR aan EnergyVision i.p.v. 700 EUR* aan jouw huidige energieleverancier. Dit betekent dus een jaarlijkse besparing van 420 EUR zonder enige investering of kopzorgen. Hoe hoger je eenheidsprijs bij jouw energieleverancier of hoe hoger je zelfconsumptie, hoe hoger jouw besparing zal zijn. Tips om je zelfconsumptie te verhogen kan je terugvinden in het antwoord op de vraag hieronder “Hoe kan ik meer besparen met mijn zonnepanelen”.

*Gerekend aan een gemiddelde eenheidsprijs van 0,50 EUR per kWh.

Wat komt er kijken bij de installatie?

Je ontvangt van ons een voorstel van overeenkomst. Als je daar op ingaat, volgt er sowieso een huisbezoek, zodat we alles technisch in kaart kunnen brengen (staat van het dak, aantal zonnepanelen, bekabeling,…). Daarna sturen we je een voorstel van bouwdossier. Pas als je deze goedkeurt en Fluvius een slimme meter heeft geplaatst, beginnen we aan de installatie. Stel dat de stabiliteit dit niet toelaat, zullen we uiteraard geen onnodige risico’s nemen en wordt het contract nietig verklaard.

Wat met kosten voor verzekering, onderhoud, eventuele taksen?

Het vaste of variabele tarief is een all-in prijs, inclusief BTW. Wij betalen de kosten voor verzekering van onze installatie, voor het eventuele onderhoud of reparaties, voor eventuele taksen, alles. Dat komen we samen overeen en staat in ons contract gebetonneerd.

Moet ik mijn energieleverancier of andere partijen op de hoogte brengen?

Neen, je hoeft je geen zorgen te maken. Wij regelen alles voor jou: keurder, vervanging meter, enzovoort. jouw energieleverancier hoeft niet op de hoogte gebracht te worden. Je kan achteraf natuurlijk altijd je leverancier contacteren om te zeggen dat je zonnepanelen hebt geplaatst en op basis daarvan het bedrag van je voorschotfactuur wenst te verlagen.

Wat gebeurt er na de duurtijd van het contract met de installatie?

Na die 30 jaar krijg je de zonnepanelen en kan je verder gebruik maken van alle stroom, zonder iets te betalen. Zonnepanelen hebben na 30 jaar nog een rendement van meer dan 70%. Wij raden dan ook aan deze niet meteen af te breken en nog enkele jaren te genieten van de groene stroom.