EnergyVision
België

Trends Impact Awards: EnergyVision meest duurzame bedrijf van België

26.10.2023

Wie is het meest duurzame bedrijf van het land? Dat zocht de jury van de “Trend Impact Awards” de voorbije maanden uit. En de winnaar is.......... EnergyVision!

EnergyVision won gisteravond de “Trends Impact Awards”, zowel in de categorie “klimaat en energie”, als de Global Impact Award, die het meest duurzame bedrijf van België bekroont. Een brede jury ging de voorbije maanden op zoek naar bedrijven die duurzame waarde creëren voor de samenleving en riep gisteren dus EnergyVision (uit een poule van 140 genomineerde bedrijven) uit tot algemene winnaar. EnergyVision volgt DEME op, de winnaar van vorig jaar.

“De selectiecriteria omvatten de ESG-criteria en SDG-doelstellingen,” zei Roularta CEO Xavier Bouckaert, die de prijs uitreikte. “We kijken naar ecologie, circulaire economie, welzijn, diversiteit en inclusie, veerkracht, technologie, mobiliteit, energie en klimaat. EnergyVision scoorde over de hele lijn het best.”

Erkenning voor hele team

“De award is een fijne erkenning voor onze teams, een ondersteuning ook van de missie die we sinds de start hebben: zo veel mogelijk mensen betrekken in de energietransitie, vooral mensen die anders uit de boot vallen, en dat zonder hen op kosten te jagen,” zegt Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision. “Maar de échte award, dat is het dagelijks werken met en voor onze klanten. Het is een eer, een voorrecht en een plezier om hen dagelijks te ontzorgen.”

Symbolischer kon haast niet: de uitreiking vond plaats in de hallen van Brussels Expo, waar op de daken toevallig ook de grootste PV-installatie ligt die EnergyVision bouwde in het Gewest, en waar letterlijk deze week nog zo’n 4.000 extra zonnepanelen bijgeplaatst worden.