België
EnergyVision

Nog eens 2.000 publieke laadpunten in Brussel voor EnergyDrive

05.04.2023

EnergyDrive, het dochterbedrijf van EnergyVision dat gefocust is op laadpalen en laadpassen, kreeg zonet de bevestiging dat ook de concessie voor de volgende 2.000 publieke laadpunten in het Brussels Gewest aan haar is toegewezen.

In 2022 plaatste EnergyDrive reeds een kleine 500 publieke laadpunten, die tien jaar lang door ons uitgebaat worden. Nu komen daar nog eens 1.400 tot 2.000 laadpunten bij. “We bouwen in het Brussels Gewest zowel zonnepanelen als laadpalen, en dit zowel bij mensen thuis, bij bedrijven als op publiek domein. We verbinden al die daken, palen en locaties met mekaar. En zo kunnen we op elk moment lokale oplossingen en lage prijzen garanderen. Deze nieuwe reeks laadpunten zal nog dit jaar verschillende tienduizenden extra laadbeurten genereren op basis van goedkope, groene, Brusselse stroom,” aldus Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision.

“Dankzij deze nieuwe concessie zal elke Brusselaar straks op 150m van zijn of haar woning een publieke laadpaal hebben,” zegt Inne Mertens, CEO van Sibelga in een interview met De Tijd en L’Echo.

Het volledige interview leest u hier