België
EnergyVision

Nieuwe aanbesteding Renoclick Solar versterkt onze positie als Brusselse marktleider

12.10.2023

We mochten de afgelopen jaren al heel wat publieke gebouwen in Brussel voorzien van zonnepanelen, en dat is dit jaar niet anders. Gisteren kregen we een nieuwe aanbesteding toegekend: Sibelga, de Brusselse netbeheerder, schreef ‘Renoclick Solar’ uit en gunde die aan EnergyVision. 

Concreet gaat het om 40 nieuwe installaties op publieke Brusselse gebouwen zoals OCMW’s, brandweerkazernes, scholen,... EnergyVision is verantwoordelijk voor de financiering, levering, installatie, exploitatie en het preventief en curatief onderhoud van alle installaties. De energie wordt in eerste lijn verkocht aan de gemeentes, en de rest gaat naar onze eigen klanten. Eerder dit jaar haalden we ook de SolarClick 2-aanbesteding binnen, goed voor 68 installaties in het Brussels Gewest.

SolarClick 1 (tussen 2018 en 2021) betekende de start van ons Brussels verhaal. We realiseerden toen 41 installaties op overheidsgebouwen, goed voor een vermogen van die 4,07MWp aan zonnepanelen. Zo leerden we Brussel kennen, en daaruit ontstond het hele Brusol-verhaal.

We zijn blij dat we onze positie als Brusselse marktleider verder kunnen versterken dankzij deze nieuwe aanbestedingen!