Investor relations
België

Groeien ondanks perfecte storm

13.09.2021

JETTE - Ondanks een perfecte storm (een slechte zomer met weinig zonne-instraling, stijgende installatiekosten door corona, stijgende grondstofprijzen, stijgende transportprijzen, een gebrek aan consumentenvertrouwen na het débacle van de terugdraaiende teller in Vlaanderen), blijft EnergyVision ook in 2021 groeien.

Enkele zeer zichtbare installaties werden in dienst genomen (denk aan de voetbalstadions van RSC Anderlecht en KAA Gent), maar ook vele honderden andere installaties werden gebouwd en op het net aangesloten: in Vlaanderen, in Brussel, in Marokko en in China.
Op dit moment staat de teller reeds op 80 MWp aan gebouwde installaties in 2021 (dat zijn ongeveer 250.000 zonnepanelen die we dit jaar plaatsten). We zullen het jaar wellicht afsluiten met zo’n 95 MWp, of omgerekend ongeveer 292.000 zonnepanelen.

Met daarnaast ook de lancering van Brusol Mobility (een netwerk van duizend laadpunten) en onze activiteiten als energieleverancier, wordt 2021 het achtste jaar op rij met groeicijfers.