EnergyVision

EnergyVision bestaat 9 jaar!

11.10.2023

EnergyVision bestaat deze week 9 jaar! We weten niet hoe volwassen ù was toen u negen was, maar ons bedrijf is toch behoorlijk matuur.

We begonnen klein, in oktober 2014, met 5 mensen, 6.200 EUR startkapitaal en 0 EUR omzet. Vandaag zijn we met bijna 50 keer zo veel mensen en bouwden we al meer dan 20.000 projecten! Ongelooflijk trots en dankbaar voor alles wat we hebben kunnen realiseren.

9 jaar EnergyVision, dat is: 

  1. Onze groei hebben we voornamelijk te danken aan onze 237 straffe medewerkers, een heel divers en competent team waarin we maar liefst 22 nationaliteiten tellen (en meer dan 20 talen spreken, inclusief West-Vlaams!).
  2. We zijn internationaal actief in 3 landen (België, Marokko en China) met 5 kantoren (Gent, Brussel, Casablanca, Khouribga en Tianjin). En zeggen dat alles gestart is in een kantoortje van 25m²...
  3. EnergyVision, dat is passie voor klanten. Dat is zorgen dat de energietransitie betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. Zo plaatsten we al hernieuwbare energie (denk aan gratis zonnepanelen) bij meer dan 20.500 gezinnen en bedrijven.
  4. 20.500 tevreden klanten, dat zijn minstens even veel daken en gronden. Hoeveel zonnepanelen zijn dat dan? Het zijn er maar liefst 2.535.000!
  5. Al onze installaties hebben een vermogen van meer dan 690 MWp, goed voor meer dan 825 miljoen kWh groene energie per jaar.
  6. We krijgen vaak fanmail (van de Premier, de Koning, ongeveer alle vicepremiers en Vlaamse Ministers), maar de tofste berichtjes zijn die van onze klanten.
  7. Alles begon met gratis zonnepanelen en goedkope groene stroom, maar inmiddels baten we ook bijna 2.000 laadpunten uit.
  8. EnergyVision heeft een grote verantwoordelijkheidszin en zoekt altijd naar manieren om bij te dragen aan de maatschappij. Zo kregen al onze klanten tijdens de corona- en energiecrisis 2x 2 maanden gratis stroom. En mensen die noodgedwongen hun land moesten ontvluchten door oorlog, schoolden we hier om tot installateur om ze een stabiel inkomen en nieuwe toekomst te kunnen geven.
  9. En straks? Straks begint het echt. Dan gaan we van 20.000 naar 200.000 klanten. Vandaag eten we taart voor onze 9 jaar, morgen gaan we er weer keihard tegenaan!

Dikke merci aan alle medewerkers, partners en klanten die ons tot hier gebracht hebben. Nu begint het echt!