België
EnergyBiz

Binnenkort ruim 2.000 zonnepanelen op de Ghelamco Arena

15.04.2021

Er is een omgevingsvergunning bevestigd voor ruim 2.000 zonnepanelen op de Ghelamco Arena. In een eerste fase worden er daarvan nu ruim 1.100 geplaatst op de zuidelijke flanken van de luifel. De installatie wordt door EnergyVision gebouwd. De plaatsing gebeurt door vluchtelingen die door EnergyVision zijn opgeleid.

Eind mei dient de installatie opgeleverd te worden: vanaf dan zal jaarlijks ruim 350.000 kWh aan groene stroom geproduceerd worden vanop de luifel en het dak van de Ghelamco Arena. Ruim 95% van de opgewekte stroom zal lokaal, in het stadion, gebruikt worden. Dat is goed voor een jaarlijkse CO2-besparing van ruim 250 ton.

Wij financieren en exploiteren de installatie: de installatie wordt gratis gebouwd, KAA Gent betaalt enkel voor de effectief gebruikte energie (en dit aan een lagere kost dan diens huidige energieprijs). Met ons merk Brusol zijn we ook zeer actief in het Brussels Gewest én ondertussen hebben we veel expertise in de voetbalsector: we plaatsten in 2020 ook grote installaties op de tribunes van RSCA en RWDM.

In de pers:

Klik hier voor een artikel in Het Nieuwsblad

Klik hier voor een artikel in Het Laatste Nieuws

Hieronder nog enkele beelden: