Investor relations
België

ASTER-aanbesteding toegewezen: EnergyVision bouwt zonnepanelen op meer dan 50.000 sociale woningen

29.07.2022

Met veel trots kunnen we u meedelen dat de aanbesteding van ASTER, de coöperatieve vennootschap van de Vlaamse sociale huisvestingssector, voor het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen op meer dan 50.000 sociale woningen verspreid over heel Vlaanderen, aan EnergyVision is toegewezen. Het is grootste zonnepanelenproject ooit in Vlaanderen: nooit eerder werd zo veel geïnvesteerd in zonne-energie, worden zo veel zonnepanelen gelegd, worden er zo veel daken ingezet en zijn er zo veel mensen betrokken bij één project. In een eerste fase worden circa 50.000 sociale woningen voorzien van meer dan 400.000 zonnepanelen, goed voor een totale investering van goed 150 miljoen euro. Dat kan daarna uitgebreid worden tot ruim één miljoen zonnepanelen, goed voor maar liefst 400 miljoen euro. EnergyVision zal daarna alle installaties ook onderhouden en monitoren. 

Voor alle info over ASTER en hun communicatie, klik hier.

ASTER maakte zonet zijn beslissing bekend. Binnen twee weken starten 2 testprojecten met een dertigtal woningen en vanaf september wordt het programma op grote schaal uitgerold over heel Vlaanderen: eerst 50 woningen per week, op kruissnelheid zelfs ruim 400 sociale woningen per week. Dat zijn 400 gezinnen per week die, zodra de zonnepanelen geplaatst zijn, 25 jaar lang elk jaar gemiddeld 3.000 kWh aan groene stroom op hun dak zullen opwekken. “In het Brussels Gewest helpen we vandaag al duizenden gezinnen aan goedkope, groene stroom. Het doet ons een groot plezier dat we de komende jaren ook meer dan 150.000 mensen in meer dan 50.000 sociale woningen in Vlaanderen bij de energietransitie kunnen betrekken,” zegt Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision. “Die mensen zullen meteen de positieve impact voelen van groene, lokale stroom, zullen beter beschermd zijn in tijden van energiecrisis en worden onafhankelijker van de prijsstijgingen op de internationale markten.”

Om een dergelijke operatie in goede banen te leiden, zal EnergyVision samenwerken met verschillende strategische partners, die maximaal verankerd zijn in Vlaanderen. Daarom ook reiken we de hand naar andere bedrijven die actief zijn in de zonnepanelensector.
“Op kruissnelheid zullen bij ons en bij onze onderaannemers gedurende verschillende jaren meer dan 250 mensen voltijds aan de slag zijn enkel en alleen voor het ASTER-project,” aldus Michielssens. “Het zal een enorme organisatie van mensen en middelen vragen, en ook een enorme boost geven aan onze sector. We zijn trots en dankbaar dat ASTER ons het vertrouwen geeft om dit in goede banen te leiden.”

Klik hier voor het persartikel van Het Laatste Nieuws

Klik hier voor het persartikel van De Tijd