EnergyHome
België

Test-Aankoop onderzoekt EnergyHome-formule: goeie deal!

02.06.2023

Gratis zonnepanelen, kan dat wel? En betalen voor lokaal verbruikte stroom, is dat interessant? Test-Aankoop onderzocht onze EnergyHome-formule en wat blijkt? Een consument bespaart direct op zijn of haar energiefactuur, en het duurt tot twintig jaar alvorens een eigen aankoop van de zonnepanelen voordeliger is dan gratis zonnepanelen krijgen van EnergyHome.

Test-Aankoop geeft ook enkele opmerkingen over contractuele bepalingen: we zullen die integraal ter harte nemen!

Met EnergyHome bieden we onze klanten 100% gratis zonnepanelen en dat maakt onze formule uniek in België. Er zijn geen installatie-, plaatsings- of huurkosten en ook voor het onderhoud betalen klanten helemaal niets. We vragen enkel een vergoeding voor de groene stroom die klanten opwekken en meteen verbruiken. Met een vast tarief van €0,20/kWh is dat sowieso voordelig, want dat ligt 30 tot zelfs 60% lager dan het gemiddelde energietarief in het land.

Test-Aankoop rekende het uit en bevestigt dat ons aanbod besparend werkt op de energiefactuur.

Met EnergyHome bespaart u gegarandeerd

Volgens de berekening van Test-Aankoop besparen klanten met onze EnergyHome-formule op jaarbasis gemiddeld € 255 op hun energiefactuur. Dat is dubbel zo mooi, wetende dat klanten zelf niet hoeven op te draaien voor de investering. Bovendien blijkt zelf investeren pas interessant te zijn na 20 jaar, dus u zit bij EnergyHome zeker goed als het over energiebesparing gaat!

Contractuele voorwaarden onder de loep

De bescherming van de consument is voor Test-Aankoop heilig. De onderzoekers gingen met een vergrootglas door ons contract (wij wisten van niks, een consument moet hen ons contract bezorgd hebben) en had enkele opmerkingen, vooral bij clausules over vroegtijdige opzeg.

We zullen dit in detail bekijken en engageren ons alvast om er alles aan te doen om het contract zo evenwichtig en consumentenvriendelijk mogelijk te maken. Daarom reiken we Test-Aankoop de hand en gaan we met hen in gesprek om onze contractuele voorwaarden verder te verfijnen. Zo maken we onze gratis formule nóg zorgelozer voor al onze klanten en kunnen we zoveel mogelijk mensen meenemen in de energietransitie.

Lees het artikel van Test-Aankoop hier.