EnergyDrive
België

Verlichtingspaal of laadpaal? EnergyLight is beide in één!

11.04.2023

Het is niet altijd evident om elektrische wagens te laden in een grootstad: garages en opritten zijn in stedelijke omgevingen een uitzondering en zelfs een plekje op straat vinden is vaak moeilijk. Daardoor is het ook niet eenvoudig om te bepalen op welke locaties er laadstations kunnen worden geplaatst. Dus gingen we bij EnergyDrive op zoek naar een creatieve oplossing, want wat vind je wél op elke hoek van de straat? Verlichtingspalen!

EnergyLight zag het levenslicht

We gaan dus de bestaande infrastructuur opwaarderen en geven verlichtingspalen een extra functionaliteit, namelijk een compact en slim laadpunt voor elektrische wagens. Het concept werd dan ook EnergyLight gedoopt en is de perfecte manier om kostbare ruimte in de stad te besparen.

Hoe het werkt

Om van een verlichtingspaal ook een laadpaal te maken, bestaan er twee eenvoudige opties:

  1. De technologie wordt aangelegd aan de binnenzijde van de verlichtingspaal
  2. De laadpaal wordt aan de buitenzijde van de verlichtingspaal geïnstalleerd 

Bestuurders kunnen hun wagen aan de verlichtingspaal/laadpaal opladen via een laadpas of een gewone betaalterminal.

Nieuw project, nieuw patent

Zelf een kijkje nemen of een laadsessie starten? Rij dan naar Avenue Charles Thielemans 93 in Sint-Pieters-Woluwe! Deze oplossing zal trouwens geen unicum blijven, want we hebben de slimme verlichtingspaal succesvol vermarkt én gepatenteerd. Ongetwijfeld volgen er dus nog zulke exemplaren!