Waar zijn we actief?

Groot of klein, we bouwen voor iedereen

Vijf jaar terug lag de focus van EnergyVision bijna volledig op China en Marokko. In België hadden we een klein kantoor, een nog kleiner magazijn en een bestelwagentje. Op vandaag zijn we in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dé referentiespeler voor PV- en relightingprojecten.

EnergyVision in België

Onze aanpak is altijd dezelfde: volledige ontzorging voor de klant, een traject van A tot Z, waarbij we een project niet enkel engineeren, maar ook bouwen, financieren én onderhouden. De klant investeert niks en realiseert een gegarandeerde korting op zijn/haar huidige elektriciteitsprijs.

Groot of klein, we bouwen voor iedereen. Groot, zoals de 10.000 zonnepanelen op de Gare Maritime (de grootste zonnefabriek in Brussel, en de grootste dakinstallatie in heel België sinds 2013!). Of klein, zoals de meer dan 4.000 gezinnen die binnen ons Brusol-aanbod 6 tot 20 panelen gratis krijgen.

Op drie jaar tijd stegen we van 5% naar meer dan 70% marktaandeel specifiek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Koen Decourt
COO EnergyVision NV

Onze realisaties in België

EnergyVision in China

EnergyVision is klein, China is groot, maar de combinatie is een echte match. In de loop van 2020 passeerden we de kaap van 100 MWp aan gebouwde PV-installaties in China. Dat betekent: ruim 350.000 zonnepanelen en 125 miljoen kWh groene stroom per jaar, gebouwd en gefinancierd door EnergyVision.

De Chinese markt is natuurlijk immens, tot 60 GW aan projecten per jaar. Met onze 60 MW hebben we een marktaandeel van slechts 0,1%. Maar als je dat even wat dieper in detail bekijkt, dan begrijp je waarom de hele sector in China EnergyVision kent. Van de 60 GW aan PV-installaties, situeert circa 54 GW zich op land (grondopstelling) of huizen (residentiële sector). Slechts 6 GW betreft dakprojecten. Slechts 600 MW (10% van 6 GW) gaat over projecten waarbij de klant (een fabriek, een KMO) lokaal de energie ook zelf consumeert. Dat is de niche waar wij ons met EnergyVision op concentreren. Binnen die niche (600 MW) hebben we met onze 70 MW jaarlijkse aangroei een marktaandeel van bijna 12%.

Eric Zhang
GM van EnergyVision China

Onze realisaties in China 

EnergyVision in Marokko

Sinds Zijne Majesteit de Koning Mohammed VI Marokko heeft uitgeroepen tot hét zonneland ter wereld, lijkt het alsof de hele wereld naar onze regio kijkt. Marokko is en blijft een moeilijke markt. Zeer prijsgedreven, risicoavers. Marokkanen zijn geboren onderhandelaars, weten wat ze willen maar toch is er bij momenten een overkill aan kwalitatief povere zonnepanelen en omvormers die de markt overspoelen. Het aantal kleine installateurs verdubbelt jaar na jaar.

EnergyVision maakt hier het verschil. We bouwen gestaag aan ons marktaandeel, we injecteren topkwaliteit in het land en we gaan langdurige relaties aan met onze klanten, met garanties van tien tot zelfs dertig jaar. Zo zijn we op vijf jaar tijd dé referentie geworden voor PV-installaties en zonne-irrigatie in Marokko. Met meer dan 20% marktaandeel zijn we de absolute leider in Marokko. En deze groei zet zich verder.

Hassan Mourhit
PDG EnergyVision Marokko

Onze realisaties in Marokko

 

Met EnergyVision geniet u van een integrale energie-ontzorger.

Reeds 11.000 tevreden klanten gingen u voor en kozen voor EnergyVision.

CONTACTEER ONS