België
Investor relations

Minister Diependaele geeft startschot van ASTER-project

11.10.2022

ASTER-aanbesteding is nu echt van start gegaan. Vlaams Minister Matthias Diependaele, bevoegd voor Begroting, Financiën en Wonen, huldigde vandaag de eerste zonnepanelen van de ASTER-aanbesteding in. Met ASTER plaatst EnergyVision in de komende drie jaar zonnepanelen op meer dan 50.000 sociale woningen in Vlaanderen, maar ook op vele hectares grond. “Vanuit Vlaanderen ondersteunen we dit project volmondig. De cijfers zijn indrukwekkend en dat leidt tot een grote maatschappelijke winst voor een alsmaar ernstiger wordende problematiek”, zei Diependaele.

EnergyVision zal zo’n 160 MWp aan zonnepanelen plaatsen op sociale woningen, en in totaal gaat tot 400 MWp geplaatst worden op daken en gronden van sociale huisvestingsmaatschappijen. Dat geeft een maximaal investeringsbedrag van 400 miljoen EUR, waarvan nu reeds 150 miljoen EUR gealloceerd is. “We hebben onze capaciteit nu reeds opgedreven van 50 werven per week naar meer dan 250 werven per week en kunnen vanaf maart nog verder opschalen”, zegt Maarten Michielssens (CEO van EnergyVision). “In parallel komen de panelen op de gronden er gewoon bovenop, ook daarvoor is capaciteit voorzien. De voorbije drie maanden hebben we meer dan 60 mensen aangeworven en opgeleid en er staan nog meer dan 50 aanwervingen gepland. Via onderaannemers zijn er nog eens meer dan 100 mensen actief op het ASTER-project”.

Op de groepsfoto van links naar rechts: Lizz De Walsche (ASTER Coördinator bij EnergyVision), Matthias Diependaele (Minister van Wonen), Sven Van Elst (Algemeen Directeur - ASTER) en Maarten Michielssens (Group CEO  - EnergyVision).

Bekijk hieronder een fotoreportage