Actie in Marrakech op de klimaatconferentie (COP22)

By | Nieuws | No Comments

EnergyVision was deze week in Marrakech (Marokko) voor COP22, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. We hadden er meetings met o.a. onze partner Illac Diaz van Liter of Light, wiens project door de VN is uitgeroepen als één van de schoolvoorbeelden van duurzame energie-oplossingen. Maar er stond ook o.a. een ontmoeting met de voorzitter van de conferentie, de Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar, op de agenda. Hij ging samen met Maarten Michielssens en Hassan Mourhit op de foto voor een selfie. Maar veel belangrijker: hij probeert alle landen richting meer energie-efficiëntie en duurzame energie te duwen. En dat is waar het allemaal om draait: actie, nu!

Maarten Michielssens en Hassan Mourhit (EnergyVision) met Salaheddine Mezouar, voorzitter van de COP22, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Marrakech (November 2016).

Maarten Michielssens (EnergyVision) en Illac Diaz (Liter of Light) op het podium van de COP22 te Marrakech.

Hassan Mourhit (Energy Vision Maroc) on stage during the COP22 in Marrakech.

Het was weer een geweldig jaar (deel twee)

By | Nieuws | No Comments

30 september 2016, dat betekent het einde van ons boekjaar. EnergyVision heeft zijn tweede levensjaar achter de rug en het was opnieuw…. fantastisch! Onze omzet is verdubbeld van circa 10 naar ruim 20 miljoen EUR, met een netto-winst van 3.8 miljoen EUR (de winst wordt volledig geherinvesteerd in de verdere groei van ons bedrijf). Ons team is uitgebreid van 18 naar 39 medewerkers.

Tussen oktober 2014 en september 2016 realiseerden we 182 projecten bij klanten: van Cortina tot Picanol, van een lokale Marokkaanse boerderij tot een Chinese wijnbouwer. Onze projecten gingen letterlijk van A (Airbus, Beijing: AC ProFilm) tot Z (Zonnehoeve, Eke: LED-relighting).

Ook het komend jaar blijven we focussen op onze kernmarkten (met name onze thuismarkt, Marokko en China). We werven op korte termijn 8 nieuwe profielen aan, voornamelijk in onze kantoren te Marokko en China. We breiden ons aanbod uit met een extra financieringsformule voor energieprojecten en zullen 1 à 2 nieuwe technologieën introduceren.

Met deze resultaten zijn we de snelstgroeiende jonge onderneming van België. We willen al onze klanten, leveranciers, partners en medewerkers hartelijk danken – zonder jullie was dit onmogelijk!

Meer cijfers achter EnergyVision: klik hier.

Verhuisd! (een klein beetje toch)

By | Nieuws | No Comments

EnergyVision is per 1 juli verhuisd, zij het slechts een paar honderd meter.

Onze hoofdzetel vind je voortaan in de Bijenstraat 28 te 9051 Gent.

In een nieuw, stevig gebouw en met toffe buren.

Altijd welkom voor een kop verse koffie die we met veel plezier voor je zullen maken!

Koudste week in China – maar niet voor Airbus in Beijing

By | Nieuws | No Comments

Het is deze winter verschrikkelijk koud in China. Het land wordt geplaagd door een koudegolf, de strengste in bijna dertig jaar. Deze week wijst de temperatuur -19°C aan in Beijing. Maar niet voor de werknemers van Airbus. Zij voelen van de kou helemaal niets.

De installatie van AC ProFilm werd deze week opgeleverd, wat betekent dat de energiebesparing volop lopende zijn: AC ProFilm bespaart momenteel 25 tot 30% op hun verwarmingskosten, en straks in de zomer ook op hun airco.

Buiten is het ijs- en ijskoud maar schijnt de zon volop. Binnen kunnen de Airbus-mensen genieten van een warme kop thee bij een stralend winterzonnetje. ProFilm houdt de koude buiten.

Volgende halte: het Airbus-gebouw in Tianjin!

Nieuw jaar, nieuwe website

By | Nieuws | No Comments

Welkom op onze nieuwe website, die u onderdompelt in ons aanbod aan producten, projecten en referenties. We bereiden ons voor op een geweldig jaar, vol energiebesparingen. Blijf ons volgen – nieuwe projecten zijn op komst!

EnergyVision in het nieuws [SUDPRESSE, BELGIË]

By | Nieuws | No Comments

Als er één ding is dat we vermijden bij EnergyVision, dan is het om in team te gaan joggen. Zoiets eindigt altijd in een wedstrijdje en dan zijn we bij voorbaat verloren. Ons Marokkaans kantoor wordt immers geleid door twee voormalige topatleten. Hassan Mourhit liep een wereldrecord als junior (twee mijl indoor) en zijn broer Mohammed is een nog veel grotere atleet, als ex-wereldkampioen veldlopen die Europese records liep op de 3.000, 5.000 en 10.000m.

De Sudpresse-kranten passeerden onlangs in ons kantoor in Gent, voor een interview met Mohammed Mourhit. Mohammed sprak over zijn vroegere atletiekcarrière en over zijn huidige job bij EnergyVision.

Mohammed VI ziet het (ons) licht!

By | Nieuws | No Comments

Vandaag ging een installatieploeg van ons aan de slag in…… het Koninklijk Paleis in Rabat, Marokko.

We installeerden er een autonome LED-installatie, die aangedreven wordt door zonnepanelen en batterijen, in de kantine van het voetbalteam van Koning Mohammed VI. Er wordt gefluisterd dat de Koning van tijd tot tijd wel eens een balletje trapt. We kunnen dus met vrij grote zekerheid besluiten: Mohammed VI, de Koning van Marokko, ziet het licht!