Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Waar komt onze groene energie vandaan?

We willen van hernieuwbare elektriciteit de gemakkelijkste keuze voor iedereen maken - daarom zijn al onze elektriciteitstarieven 100% groen. Maar wat maakt onze stroom 100% groen? En hoe gaan we iedereen hierin meenemen? Ontdek het hier. 

Hoe komen we aan al die groene energie?

De afgelopen 10 jaar hebben we geïnvesteerd in heel wat zonne-installaties. Deze werden over heel België geplaatst op verschillende daken van bedrijven en huizen. Een fractie van de groene energie die hiermee is opgewekt, wordt lokaal gebruikt. De rest van deze energie wordt met jullie gedeeld. Zo kunnen we samen genieten van lokaal geproduceerde duurzame energie

Vandaag is die portefeuille aan groene energie voldoende om stroom te voorzien voor meer dan 50.000 gezinnenMaar daar blijft het niet bij, want we hebben besloten om deze duurzame inspanning verder te vergroten. We stellen niet alleen stroom beschikbaar aan die 50.000 gezinnen, maar voorzien hen ook van zonnepanelen. Met deze zonnepanelen kunnen we opnieuw nog eens 100.000 gezinnen van stroom voorzien, en dit cyclische proces gaat door.

In het komende jaar worden er door ons ca. 600.000 zonnepanelen geplaatst waarvan 200.000 zonnepanelen in Vlaanderen en Brussel. Deze 200.000 zonnepanelen zullen naar schatting maar liefst 72.000 MWh aan extra energie genereren. Het is een stap voorwaarts in onze inzet voor duurzame energieopwekking, waarmee we niet alleen ons eigen vliegwiel van energiebehoeften bedienen, maar ook bijdragen aan een grotere gemeenschap van gezinnen die genieten van hernieuwbare energie.

Groene stroom uit onze eigen portefeuille  

De groene stroom die je bij ons afneemt, komt rechtstreeks
van onze eigen portefeuille aan zonne-installaties. Deze 
zonne-installaties liggen bij je thuis, bij bedrijven of om de hoek.

Daken van huizen

Zonne-installaties bij je thuis, andere woningen of om de hoek.

Daken van bedrijven

Zonne-installaties bij bedrijven zoals SnowWorld en Brussels Expo.

Binnenkort ook grondprojecten

Deze zomer plaatsen we het op één na grootste zonnepark ooit in ons land.

Onze groene energietransitie in cijfers

+ 2.535.000 zonnepanelen

De afgelopen 10 jaar bouwden we ons eigen netwerk aan zonne-installaties uit.

+ 20.500 projecten

Goed voor meer dan 20.500 projecten in België, Marokko en China

825 miljoen kWh per jaar

Dat komt overeen met het jaarverbruik van 250.000 huishoudens.

+ 690 MWp PV

Dit komt overeen met het vermogen van een middelgrote kerncentrale.

+ 2.000 laadpunten

We leiden onze groene stroom af naar meer dan 2.000 verschillende laadpunten in België.

29 miljoen gereden elektrische km

Dat is 723x de wereld rond of 38 keer naar de maan en terug.

4.121 ton vermeden

Dit komt overeen met 1.650.000 bomen.

+60.000 ASTER-zonnepanelen

Goed voor 61.324 geplaatste panelen op sociale woningen.

Meest duurzame bedrijf van België

EnergyVision won in 2023 de “Trends Impact Awards”, zowel in de categorie “klimaat en energie”, als de Global Impact Award, die het meest duurzame bedrijf van België bekroont. Een brede jury ging op zoek naar bedrijven die duurzame waarde creëren voor de samenleving en riep EnergyVision (uit een poule van 140 genomineerde bedrijven) uit tot algemene winnaar.

“De selectiecriteria omvatten de ESG-criteria en SDG-doelstellingen,” zei Roularta CEO Xavier Bouckaert, die de prijs uitreikte. “We kijken naar ecologie, circulaire economie, welzijn, diversiteit en inclusie, veerkracht, technologie, mobiliteit, energie en klimaat. EnergyVision scoorde over de hele lijn het best.”

“De award is een fijne erkenning voor onze teams, een ondersteuning ook van de missie die we sinds de start hebben: zo veel mogelijk mensen betrekken in de energietransitie, vooral mensen die anders uit de boot vallen, en dat zonder hen op kosten te jagen,” zegt Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision.

Wat bij tekort aan lokale groene energie?

We zijn een geïntegreerde energieleverancier met rechtstreekse toegang tot de markt. We kunnen op elk moment energie bijkopen of verkopen. Wat we niet zelf kunnen produceren, is afkomstig van windenergie of kopen we aan.